Cool055
Coaching op Leefstijl. Gezond eten en bewegen.

Het lijkt zo simpel om gezond te leven, maar het valt niet altijd mee. Je wilt meer bewegen, maar hoe pak je dat aan? En wat is nu eigenlijk gezond eten?
Is jouw kind tussen de 6 en 12 jaar? Wil je aan de slag met gezond eten en een gezond gewicht? Dan is er COOL055: Coaching op Leefstijl. Een sportief , leerzaam en leuk programma van 9 maanden. Dit doet jouw kind natuurlijk niet alleen! Samen met jou als ouder, andere kinderen en een fysiotherapeut, diëtist, gezinscoach en sportregisseur gaan zij aan de slag.

Wat is Cool055

Aan de slag

  • De fysiotherapeut gaat met jouw kind werken aan beweegdoelen.
  • De diëtist helpt met het halen van eet- en drinkdoelen van jouw kind.
  • De gezinscoach komt om te horen hoe het gaat.
  • De sportregisseur helpt jouw kind een leuke sport te vinden.

Wat gaan jullie doen?

COOLStart
Na aanmelding en intake worden jullie uitgenodigd voor de COOLstart bijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst leren jullie de groep en professionals kennen. Met leuke spelletjes, een quiz en nog veel meer gaan we jullie meer vertellen over het COOL055 programma.

COOLSporten
De eerste 4 maanden gaat jouw kind 2 keer per week sporten. 1 keer per week bij de fysiotherapeut en 1 keer per week bij Level Up. Tijdens deze lessen wordt de conditie gemeten en de motorische vaardigheden bekeken. Iedere 3 maanden wordt ook een test afgenomen om de groei van jouw kind te meten. De kinderen trainen tijdens deze lessen verschillende onderdelen. Vanuit daar wordt bekeken welke sport(en) het beste passen bij jouw kind.

COOLEten & drinken
De diëtist  gaat met jullie in gesprek over eten en drinken. Zij zal jouw kind ook meten en wegen. Tijdens de 9 maanden van het programma komen jullie 4 keer bij de diëtist en jullie gaan samen koken tijdens een ouder-kind kookworkshop.

COOLOpvoeden
De coach is er voor jullie als gezin. Heb je vragen over bijvoorbeeld de verandering die COOL met zich meebrengt in de omgang met jouw kind? Maak gerust een afspraak met één van de coaches. Zij staan voor jullie klaar!

COOLSport
Na 4 maanden gaat de sportregisseur samen met jullie op zoek naar een geschikte sport. De regisseur kijkt wat passend is en geeft advies voor een vereniging of andere beweegmogelijkheden.

Wat vraagt COOL055 van jullie?

Om met succes het programma te doorlopen is een positieve motivatie én instelling nodig. Het zal soms best pittig zijn, maar met de juiste energie komen we er samen wel! Het is belangrijk dat jullie als  thuisfront achter jullie kind én het programma staan. Want als jullie meedoen, gaat het natuurlijk een stuk makkelijker.

Aanmelden?

Maak jij je zorgen over het gewicht van je kind? Of heb je advies gekregen om te werken aan een gezonder gewicht voor jouw kind? Vul dan gerust het aanmeldformulier COOL055 in. Het CJG neemt dan contact met je op.
Cool055 is een samenwerking met CJG, Accres Sportservice, Koopmans Fysiotherapie, Vérian en JOGG Apeldoorn.

Aanvullende informatie

Tarieven

Uit onderzoekt blijkt dat het optimale resultaat bereikt wordt bij 2 tot 5 behandelingen. De kosten hiervan worden gedeclareerd op de aanvullende verzekering. Indien u aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie wordt de intake en onderzoek verhaald op de zorgverzekering.

Totaal pakket

Een behandeling bestaat dus uit:

  • Intakegesprek
  • Lichamelijk fysiotherapeutisch onderzoek
  • Echografie
  • Shockwave behandelingen in combinatie met fysiotherapie.
  • Een eindevaluatie ook middels echografie.

Contact

Voor vragen of afspraken kunt u bellen naar de praktijk

 

055-543 32 22

Handig om te weten

Alle medewerkers in onze praktijk zijn geregistreerd in het Centraal Kwaliteits Register en onze praktijk is gecontracteerd door alle zorgverzekeraars

Het team van specialisten staat klaar om u te helpen met wat voor klacht dan ook. Neem snel contact op.