Kinderen in beweging

Kinderen in Beweging is een beweegprogramma voor kinderen van 4 tot 12 jaar met overgewicht. Oefentherapeut Bram Visser begeleidt dit programma. Lotte Vismans heeft dit ontworpen namens Fysio in Holland en Fydee.

Het doel is kinderen te ondersteunen bij het afvallen. Ook leren de kinderen hoe ze een actiever en gezonder kunnen leven. En misschien nog wel het belangrijkste: plezier krijgen in bewegen.

Voor wie is het

Kinderen in Beweging is voor ieder kind dat kampt met overgewicht. Kinderen kunnen deelnemen na een doorverwijzing van de GGD-arts, de obesitas-poli en/of de huisarts. Maar ook ouders kunnen hun kind aanmelden. Wanneer de GGD-arts, de obesitas-poli of de huisarts opmerkt dat een kind overgewicht heeft, stuurt hij/zij een e-mail naar Koopmans Fysiotherapie om het kind aan te melden. Vervolgens neemt Bram contact met de ouders op.

Kinderen in Beweging

Inhoud van het programma

Het programma start met een intakegesprek met oefentherapeut Bram Visser en diëtiste Vianne Duinkerke. Zij doen dan diverse ‘fitheidtesten’ en stellen individuele doelen op. De diëtiste past het voedingspatroon aan. Het programma duurt in totaal 12 weken. Elke 4 weken vindt er een evaluatie plaats waarin de begeleiding kijkt of de doelen van het kind zijn bereikt. Aan het eind van het programma proberen de begeleiders het kind bij een sportvereniging in te schrijven.

Naast de begeleiding door een oefentherapeut, fysiotherapeut en diëtiste, zijn er nog andere disciplines betrokken om het beste resultaat te behalen. Bijvoorbeeld een pedagoog of psycholoog als dat nodig blijkt.

Aanvullende informatie

De rol van ouders

Niet alleen moet het (beweeg)gedrag van de kinderen veranderen, ook de ouders moeten hun steentje bijdragen. Wanneer de kinderen aan het sporten zijn, gaat een pedagoog in gesprek met de ouders. Op dat moment krijgen de ouders de  mogelijkheid om hun vragen te stellen over opvoeding, bewegen en voeding.

Wie betaalt

Binnen de basisverzekering zijn kinderen voor 18 keer verzekerd. Of meer als ze aanvullend verzekerd zijn. Kinderen komen sowieso 1 keer in de week sporten. Het is echter beter als ze twee keer in de week komen sporten. De tijden om te sporten worden altijd in overleg met de ouders gedaan. Het zijn altijd naschoolse tijden.

Aanmelden

Heeft uw kind overgewicht of kent u een kind met dat probleem en heeft u vragen, neem dan gerust contact op met Koopmans Fysiotherapie. Direct uw kind aanmelden kan natuurlijk ook! Door een e-mail te sturen naar yvon@koopmansfysiotherapie.nl

Handig om te weten

Alle medewerkers in onze praktijk zijn geregistreerd in het Centraal Kwaliteits Register en onze praktijk is gecontracteerd door alle zorgverzekeraars

Het team van specialisten staat klaar om u te helpen met wat voor klacht dan ook. Neem snel contact op.