Life style

Door het steeds veranderde zorg-klimaat heeft Koopmans Fysiotherapie verschillende producten ontwikkeld om de patiënt, bedrijven en verzekeraars tegemoet te komen. In overleg met alle partijen kan er een prijsafspraak gemaakt worden. Zo kan via de zorgbemiddeling van een patiënt (of bedrijf) een “lifestyle” product worden aangeboden.

Hierbij wordt dan afgesproken dat er een “kop-en-staart” is. Dit betekent dat er een traject is van bijvoorbeeld 3 maanden. Met daarbij een intake, een fitheidscan, de benodigde therapieën en/of trainingen en een tussen- en eindverslag.

Koopmans Fysiotherapie is gespecialiseerd in zorg in de meest brede zin van het woord. Goede prestaties en de gezondheid van haar klanten hoort bovenaan de prioriteitenlijst te staan. In het realiseren van dit is het van belang dat interventies worden ingezet door professionals die een hoogwaardige en transparante manier van werken hebben.

Alle therapeuten binnen Koopmans Fysiotherapie zijn aangesloten bij het kwaliteitsnetwerk van het KNGF en Fydee Nederland. Door de specifieke (eigen-)scholing, multidisciplinaire samenwerking en het kwaliteitsnetwerk kan Koopmans Fysiotherapie onze hoge kwaliteit naar u garanderen.

Door het steeds veranderde zorg-klimaat heeft Koopmans Fysiotherapie verschillende producten ontwikkeld om de patiënt, bedrijven en verzekeraars tegemoet te komen. In overleg met alle partijen kan er een prijsafspraak gemaakt worden. Zo kan via de zorgbemiddeling van een patiënt (of bedrijf) een “lifestyle” product worden aangeboden.

Hierbij wordt dan afgesproken dat er een “kop-en-staart” is. Dit betekent dat er een traject is van bijvoorbeeld 3 maanden. Met daarbij een intake, een fitheidscan, de benodigde therapieën en/of trainingen en een tussen- en eindverslag.

Diensten Koopmans Fysiotherapie

 • Een uitgebreid fitheidscan om goede inschatting te maken qua gezondheid-profiel van de patiënt/cliënt met advies en verslag.
 • Fysiotherapeutische behandeling (op de tafel) gedurende een periode van 3 maanden met als doel het verbeteren van de beweeglijkheid en belastbaarheid waardoor patiënt pijnvrij zijn/haar, beweegprogramma, ADL en/of werkzaamheden kan uitvoeren.
 • Fysio-fit training in een groep van 1 uur gedurende 3 maanden voor optimale ondersteuning van “lot-genoten”.
 • Medische training van 1 uur met intensieve begeleiding van een fysiotherapeut gedurende een periode van 3 maanden.
 • Consult personal coaching van 1,5 uur met als doel het verbeteren van inzicht belasting/belastbaarheid en/of motivatie.
 • Consult voeding en dieetadvies (= 5 uur) met intensieve begeleiding voor overgewicht, obesitas en/of eetstoornissen.

Vaak heeft u een druk en stressvol bestaan waarbij er veel van u wordt geëist. U probeert alles goed te combineren: werk, kinderen en partner. Hierdoor wordt regelmatig weinig aandacht besteed aan het eet- en bewegingspatroon. Met als gevolg: u voelt zich vermoeid, zit niet lekker in uw vel en er ontstaan lichamelijke klachten en ongemakken. We weten steeds beter dat een ongezonde leefstijl soms ernstige en blijvende gezondheidsrisico’s tot gevolg kan hebben, zoals diabetes, hart– en vaatziekten en nierschade.

Gewoontegedrag

Veel dagelijkse dingen doen we uit gewoonte; niet bewust of doelgericht. Genetische aanleg, aangeleerde patronen en invloeden uit de omgeving spelen hierbij mee. Als u zelf invloed wilt uitoefenen op uw gezondheid, zult u na moeten gaan welk gewoontegedrag u wilt veranderen.

Het programma

Gezond zijn houdt meer in dan alleen goed eten. Daarom moet ook naar meerdere aspecten worden gekeken, zoals: voeding, beweging, ontspanning en leefpatroon. Een goede balans zal gewichtsreductie teweeg brengen. Duur van het programma Voorafgaand aan het 4 maanden durende programma vindt door de fysiotherapeut een intake plaats. Hierna volgt voedingsadvies van een diëtiste. Daarna komt er een fitheidsscan van een oefentherapeut. Vervolgens volgen de trainingen met de personal trainer en met een fysiotherapeut. En tijdens of na de training heeft u coaching. Het programma eindigt met een out take.

Intake

De fysiotherapeut houdt een 1e intake. Om de veiligheid van u als deelnemer zeker te stellen, nemen wij een aantal vragenlijsten (o.a. de Ned. Norm voor gezond bewegen) af. Tevens analyseert de fysiotherapeut, via een ACSM procedure, of u een laag, matig of hoog risico loopt voor uw gezondheid tijdens de trainingen. Bij twijfel raadplegen wij altijd uw huisarts.

Fitheidscan

Door een oefentherapeut worden er verschillende items afgenomen:

 • Lichaamslengte & gewicht
 • Vetpercentage en Bloeddruk meting
 • Peakflow-meting
 • Stand & Reachtest
 • VO2max: fietstest
 • 1 RM krachtmeting

Voedingsadvies

De diëtiste maakt naar aanleiding van een vraaggesprek, een bodyscan en een voedingsanalyse een passend en individueel voedingsadvies.

Personal trainer (PT)

Een keer in de week trainen met verschillende trainingsattributen, binnen of buiten, onder begeleiding van een personal trainer. Een persoonlijke begeleider bij uw trainingen die u stimuleert en adviseert wat u op dat moment moet doen.

Fysio Fit trainingen

De tweede training gaat onder begeleiding van een fysiotherapeut tijdens een Fysio Fit Training. Hij/zij continueert de ingezette training van de personal trainer.

Coaching

Tijdens of na de trainingen worden de problemen en/of valkuilen besproken. Hoe komt het dat het elke keer niet lukt of hoe blijft u gemotiveerd om uw doel na te streven? En ligt u op schema? Of moeten we de doelen bijstellen? Het is de bedoeling dat u minimaal twee keer in de week gaat sporten; één keer met de personal trainer en één keer met een fysiotherapeut.

Outtake

Aan het eind van het traject worden alle testen en vragenlijsten nog een keer door genomen om de voortgang en het eind resultaat goed in kaart te brengen.

Handig om te weten

Alle medewerkers in onze praktijk zijn geregistreerd in het Centraal Kwaliteits Register en onze praktijk is gecontracteerd door alle zorgverzekeraars

Bent u een zorgverzekeraar of bedrijf? Neem dan rechtstreeks contact op met D.G. Koopmans. 055 – 543 32 26