Schouderklachten

Heeft u last van schouder klachten? op deze pagina vind u alle informatie die u nodig heeft om tot een oplossing te komen.

 

informatie voor intro

Wat veroorzaakt de pijn in mijn schouders?

Schouderklachten kunnen plotseling of geleidelijk ontstaan. Soms komen de schouderklachten door overbelasting van uw schouder. Vooral lang dezelfde bewegingen maken kan irritatie en ontsteking in de schouder veroorzaken. De schouderklachten hebben ook vaak te maken met spanningen thuis of op het werk. Verder komen nekklachten of nekpijn regelmatig samen voor met schouderklachten. De precieze oorzaak van het ontstaan van de schouderklachten blijft vaak onduidelijk.

 

Bij onvoldoende ruimte onder het schouderdak, raakt de eronder lopende pees ingeklemd tussen dit schouderdak en de schouderkop. Dit geeft irritatie en kan leiden tot zwelling van de pees en of slijmbeurs, als gevolg waarvan een peesontsteking en of slijmbeursontsteking kan ontstaan. Dit wordt ook wel het subacromiaal impingement syndroom of inklemmingssyndroom van de schouder genoemd. Schouderklachten zijn moeilijk te lokaliseren. Anatomisch gezien is de schouder een kwetsbaar gebied. Dit komt door de vrije bewegingsmogelijkheden en de ondiepe kom van de schouder.

Hierdoor kan de schouder vrij gemakkelijk uit de kom schieten. Door deze ruime bewegingsmogelijkheden kunnen snel schouderklachten ontstaan. Spieren en pezen lopen dicht bij elkaar en hebben als de arm is opgetild weinig bewegingsruimte. Als een pees door overbelasting wat is opgezet, zal deze vrij snel in de knel komen te zitten. Ook een geïrriteerde slijmbeurs kan in de schouder zeer hinderlijk zijn.

Handig om te weten

Alle medewerkers in onze praktijk zijn geregistreerd in het Centraal Kwaliteits Register en onze praktijk is gecontracteerd door alle zorgverzekeraars

Het team van specialisten staat klaar om u te helpen met wat voor klacht dan ook. Neem snel contact op.